Az aloéról sok mindent mondtak és írtak;
a neve, főleg az utóbbi években különféle termékekhez kapcsolódott, a háztartási öblítő szerektől a szépségápolási krémekig.

A  válasz nem olyan egyszerű, főként ha olyan nagydobra vert információkkal kell szembefordulni, amelyek az aloé gyógykezelésben alkalmazott tulajdonságait figyelmen kívül hagyják. Erényeket melyeket ősidők óta feljegyeztek. Az aloét évezredeken át használták az emberek, sok kultúrában magának a gyógyulásnak és a csodatévő növénynek volt a szimbóluma, mégiscsak manapság -a kutatási módszerek javulása miatt- tudjuk sokrétű gyógyászati alkalmazásait teljes egészében összegyűjteni és hatóanyagait megismerni. Ezen az weboldalon minél többet kíséreltem meg egybegyűjteni azokból az alapvető információkból, amelyek ennek a növénynek a gyógykezelésben mutatott erényeire vonatkoznak, és amelyek az idők folyamán hírnévre teltek szert.

A brazil hittérítő, Romano Zago atya – egy Aloén alapuló – híres receptjét, vagy daganatos betegségükből az aloénak köszönhetően ki¬gyógyult páciensek történeteit olvasva felmerül a kérdés, hogy nem két párhuzamos világ létezik-e, amelyeknek nem sikerül szól érteni egymással.

Világszerte hatalmas aloe vera ültetvények vannak és cégek százai forgalmaznak kisebb-nagyobb tisztaságú aloé kivonatokat

A végtelenül technologizált orvoslás idejében abszurdnak tűnik az aloét olyan növényként elismerni, amely nemcsak a legegyszerűbb kóresetekkel, de a súlyos megbetegedéseket is – mint a daganatok – képes gyógyítani. Mégis – jól láthatóan – éppen a modern orvostudomány az, amely bár el van bűvölve saját fejlődésétől, a társadalom sürgető szükségleteire gyakran csak megkésve kínál gyógyírt.

Az Aloét megismerve több oldalról is széles tömegek követelik a gyógyulást. Ez a növény néhány éve került előtérbe mint potenciális gyógyszer a daganatok elleni küzdelemben, amely lehetőséget tudományos kutatások is igazolnak. Mindenki szeretné megismerni és megtanulni használni ezt az új terápiát, még ha csak megelőző céllal is.

Másrészről Di Bella professzor és gyógykezelésének esete a legutóbbi példák egyike arra vonatkozólag, hogy egy gyógykezelés, valamim a tudományos világ és az információ világa közötti harc miként emelkedhetett hirtelen a krónikák magasságába. Ma kínos csend övezi ezt a kérdési és a sok remény elvesztét, pedig az sokak gyógyulásához járult hozzá.
Forrás: Liane Maria Ledwon – ALOÉ – A gyógynövények királynője